2.5

Από την γαλάζια πλευρά ο όφις, σύμβολο της δημιουργίας και αναπόσπαστο κομμάτι της, αφού ο μέγας όφις Οφίων γονιμοποίησε την Ευρυνόμη, την Θεά των Πάντων που αναδύθηκε γυμνή από το Χάος κατά την κοσμογονία. Από την άλλη πλευρά ένας σκύλος με τρία κεφάλια, ο Κέρβερος, ο φρουρός του Άδη που στέκεται έτοιμος να κατασπαράξει τους ζωντανούς παρείσακτους ή τα πνεύματα που θα δοκίμαζαν να δραπετεύσουν. Toυ είχανε δείξει σχέδια από κατάνα στη «σχολή», αλλά ήταν η πρώτη φορά που θαύμαζε ένα εξωκοσμικό σπαθί από τόσο κοντά. Η θεωρία έλεγε πως ο μόνος τρόπος να σκοτώσεις ένα «δαίμονα», είναι να τον χτυπήσεις με την πλευρά του Κέρβερου. Μπορούσες όμως να τον αναστήσεις μέσα σε τρεις μέρες ξαναχτυπώντας τον απ' την πλευρά του Φιδιού. Αν τρυπούσες όμως με ένα τέτοιο σπαθί ένα ανθρώπινο πλάσμα, μετατρεπόταν σε δαίμονα! Αυτά έλεγε τουλάχιστον η θεωρία. Και δεν ήξερε κάποιον να τα έχει εφαρμόσει στην πράξη.

Όλη αυτή η ανάμιξη πανάρχαιων θρύλων, ελληνικής μυθολογίας και σεναρίων τύπου «Χαϊλάντερ» και «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», τον έφερνε σε αμηχανία. Ένας μόνιμος καυγάς του με την Kate οφειλόταν στην εμμονή της να δίνει σε τέτοιου είδους βιβλία μεγαλύτερη σημασία από αυτήν που τους αναλογούσαν. Η αλήθεια ήταν πως προσωπικά, ποτέ του δεν είχε εντρυφήσει σε κάτι τόσο βαθιά. Προτιμούσε τις εφήμερες απολαύσεις της ζωής συντροφιά με δύο παγάκια που κολυμπούν ανέμελα σε μια γυάλινη στρογγυλή πισίνα με Haig.

Τοποθέτησε αργά το κατάνα στην υφασμάτινη αγκαλιά του και το κλείδωσε στη θήκη του. Ψαχούλεψε το πορτοφόλι του και άγγιξε μια ταμπλέτα με Maalox. Έβαλε ένα χάπι στο στόμα του και βγήκε στο στενάχωρο μπαλκόνι του δωματίου του. «Πίτσα με αντζούγιες και μαλακίες!», σκέφτηκε καθώς ατένιζε τον ξάστερο ρωμαϊκό νυχτερινό ουρανό.

15 comments:

Anonymous said...

epitelous eftase i stigmi pou perimena!
ante PHANTOM min argeis!
alla 8elw na grafeis k kanena pioima pou k pou...

Anonymous said...

Ναι, ναι φαντομούλι μου. Γράψε τους στίχους του τραγουδιού που σιγοτραγουδά ο Τζακ κάτω από τον ξάστερο ουρανό!!!
Περιμένω, φιλάκια!!!

Anonymous said...

Εξαιρετική συνύπαρξη της υψηλής αισθητικής με την πραγματικότητα!!
Εντάξει θα έρθει και η σειρά του "διαφορετικού", ωστόσο εδώ θαυμάζουμε την συγγραφή και ουχί τους συγγραφείς....

ipgnost said...

Ωραιο το κειμενο και καλη η λυση που βρηκες για την νεκρανασταση του Jack.Ωστοσο το εχετε γενικως παραχεσει(λες και παίρνετε χρηματα για διαφημιση)με τις μάρκες διαφόρων προιόντων.Γραψτε απλα ουίσκι,τσιγάρο,αντιόξινο κλπ.Ελεος.

civil said...

@artemis/lola
μην πιέζετε τον ποιητή γιατί μπορεί και γράψει!

@κοινο
ευχαριστούμε βαθιά

@ιπποκράτη
1ον: O Tzak πίνει Haig εδώ και μερικά επεισόδια

2ον: αυτό ίσως λέει και κάτι για το ποιόν του (πχ αμερικανός που πίνει σκωτσέζικο ουίσκι)

3ον: ναι, τα παίρνουμε από το Haig. Aλλά κάπως πρέπει να ζήσουμε κι εμείς. Εσένα που το παίζεις μάγκας δεν σε βλέπω να βάζεις το χέρι στην τσέπη να σνδράμεις την προσπάθεια!

orestis said...

pros olo to koino mas, kai kirios pros to PHAN-club :
teleutaies plirofories pou molis pira lene oti o phantom exei kleistei se ena monastiri, opou kai asxoleitai apokleistika me tin siggrafi tou epomenou tou kommatiou. Se 2 meres 8a vgei apo kei os allos Moisis, ferontas ana xeiras 2 petrines plakes skalismenes me ton Logo tou. Ipomoni Lola82...Kouragio Artemis87...o kairos gar eggis.

ipgnost said...

Ρε civil πραγματικα θελω στα επομενα επεισοδια να δω τι διαλο συμβολιζει το Haig στο χαρακτηρα του Jack.Για να σε βοηθησω προτείνω ιδέές.
α.Να φοραει κιλτ
β.Να παιζει γκαιντα
γ.Να ειναι οπαδός της Celtic
δ.Να ειναι πρώτος ξαδδερφος του Haighlander.
ε.Να εχει εξοχικο στα Highlands
ζ.Να έχει παίξει δεύτερο ρόλο στο Braveheart.
στ.Να μη χωνευει τους αγγλους

Εναλλακτικα

α.Να μην του αρεσει να παιζει με τις τάπες των βαρελιων.
β.Να μην του αρεσει να συνεχιζει να περπατάει.
γ.Να μη θελει να είναι "μαζι" με άλλους

civil said...

Να του αρεσει να παιζει με τις τάπες των βαρελιων ήταν η αρχική μου ιδέα. Αλλά επειδή ένας τύπος σαν το Τζακ δεν αλλάζει συνεχώς ουίσκι, αποφάσισα να τον αφήσω με το Haig.

Πάντως το δ που προτείνεις έχει πολύ ενδιαφέρον!

Unknown said...

Wraios o civil. Poly kalo kommati!

Anonymous said...

ΓΑΜΑΤΗ Η ΙΔΕΑ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΤΑ ΔΙΑΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΒΟΛΙΑ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΥΓΡΕΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΣ

spithros said...

panther me ti lysi pou proteineis emeis mporei na sothoume i istoria oxi.... h mallon emeis sigoura tha sothoume

civil said...

@panther
έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι κρατάμε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυριστεί ταινία.

Ηλιάννα said...

na ta mas....

Eipame grafete me kainotoma stoixeia kai ayto einai pou to kanei monadiko kai endiaferon...ti tis thelete tis anafores se myhtologika stoixeia kyrie civil?
To endiaferon megalwnei alla eisthe eis thesin na sthrixete thn istoria opws epishs kai thn myhtologia pou etoimazeste na plasete kyrie civil?
Erwtw loipon kai anamenw kaino apospasma me eyoiwna xarakthristhka gia to mellon

Alhthia mia kilt tha tou edine mia sexy nota tou Jack.hmmmm

civil said...

Αγαπητή Λουλού (ή Λούλου;)
φυσικά και είμαι (είμαστε) σε θέση να στηρίξω οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας έχω αναφέρει, όπως και ο κάθε συνάδελφος είναι υπέυθυνος για τις "καινοτομίες" που εισάγει στο κείμενο.

Σχετικά με την μυθολογία πρέπει να ομολογήσω πως αυτά που αναφέρω δεν είναι ακριβώς κατασκευάσματα της φαντασίας μου αλλά μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας (η Ευρυνόμη ανήκει στην Πελασγική εκδοχή της δημιουργίας, ο Κέρβερος είναι πιο ευρέως αποδεκτός).

Το κιλτ πάλι, είναι άκρως ενδιαφέρουσα ιδέα (μου τη δίνει λίγο που ο Τζακ φαίνεται να είναι αμερικάνος - αλλά βέβαια κανείς δεν ξέρει!). Αν ήταν σκωτσέζος, θα εξηγούσε και την εμμονή του με το Haig...χμμμμμ

Ηλιάννα said...

glykieeee mou civil(glykeros tonos)

gnwrizw ellhnikh mythologia alla egw miloysa gia thn eksistorhsh pou ksekinhses oswn afora to katana tou mithistorhmatos.prepei na entrifyseis se aythn..poios to eftia3e ?poios ta ftiaxnei ?pote ftiaxthke to prwto kai giati?apo ti yliko einai ftiagmena kai giati? kai alles tetoies leptomereioules pou kanoun to paramythi na pernei diastaseis mythou.ti les?
Se eyxaristw pantws gia thn diathesh na mou eksighseis gia ton mytho ths Eyrynomhs!:-)
Mhtsara pote tha doume to diko sou?