4.5

Tην ίδια ώρα που ο Luigi Torres γινόταν ένα με το τίποτα, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, η ηθοποιός Fara Stadon δεχόταν τις τελευταίες φιλοφρονήσεις για την εξαίρετη ερμηνεία της. Είχαν περάσει λίγα λεπτά από την αυλαία της πρεμιέρας του «Γυάλινου κόσμου» του Τένεσι Ουίλιαμς και το «Theater Dom» στην λεωφόρο Broadway έσφυζε από ζωή.
«Ήθελα να σας δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια κυρία Stadon». Το κορίτσι με τις φακίδες φαινόταν μελαγχολικό αλλά τα λόγια της προσπαθούσαν να δείξουν ενθουσιασμό.
«Ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου… το όνομά σου;»
«Kate, Kate Fathermuck»
«Κate, σε ευχαριστώ πολύ!»
Έφυγε γρήγορα από τα καμαρίνια για να συναντήσει τον Τομ. Την περίμενε μέσα στην καλογυαλισμένη του Μερσεντές. Βιάστηκε να βγει για να της ανοίξει την πόρτα. Οι καλοί τρόποι της Kate την πρόσταζαν να τον ευχαριστήσει:
«Ω! Ευχαριστώ πολύ Τζακ!».
Η επόμενη στιγμή είναι από τις αυτές που ο ανθρώπινος εγκέφαλος δουλεύει πυρετωδώς προσπαθώντας να περιορίσει τη ζημιά στα ελάχιστα χρονικά περιθώρια που του δίνονται μεταξύ της κοτσάνας που μόλις ξεστόμισε το στόμα σου και του απόλυτου ξενερώματος που διαγράφεται στο πρόσωπο του συντρόφου σου. Σ’ αυτό το τεστ ο εγκέφαλος της Kate πήρε τη βάση:
«Ω Τομ! Σκεφτόμουν να σου προτείνω να πάμε για ένα Jack Daniels στο Soho!»
Ο Τομ χαμογέλασε με το ύφος του επιτυχημένου χρηματιστή της Wall Street που καταλαβαίνει πότε η κοπέλα του δεν έχει ξεπεράσει τον εδώ και τέσσερις μήνες πρώην της και πότε πεθαίνει για ένα ποτό.

*********************************************************************
Δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από εκεί, στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας ο 18χρονος Peper Midnight είχε την πρώτη του ενήλικη συνομιλία με τη μητέρα του.
«Μαμά μου το υποσχέθηκες! Θα πάω!»
Η μητέρα του Peper κατάφερε με μερικές λέξεις να αποδείξει αυτό που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού κάθε εφήβου: πως όλες οι μητέρες της γης είναι ίδιες.
«Ναι παιδάκι μου αλλά πως θα πας στην Ευρώπη μόνος σου και μάλιστα χωρίς να μείνεις σε ξενοδοχείο; Αυτά δεν γίνονται!»
«Μαμά σου το είπα ξανά: Είμαι μέλος στους couchsurfers, την μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα ταξιδιωτών. Μπες στο couchsurfing.com και δες μόνη σου. Έχω ήδη βρει κάποιον στο Παρίσι να με φιλοξενήσει. Και ξέρω και γαλλικά!»
Επειδή ίσως κάποιοι δεν θεώρησαν ικανοποιητική απόδειξη τα προηγούμενα λόγια της μητέρας του Peper, η κυρία Midnight συνέχισε:
«Δεν ξέρω! Κανονίστε τα με τον πατέρα σου!»
Ο Πέπερ αναστέναξε. Η συζήτηση είχε ήδη καταλήξει σε μια περήφανη νίκη του:
«Ο πατέρας συμφωνεί. Ήδη έκλεισα αεροπορικά!»
Το σοκ της κυρίας Midnight την ανάγκασε να καθίσει στον καναπέ.
«Και πως τον λένε αυτόν που θα σε φιλοξενήσει;» ψέλισε.
«Bοb. Bob Tyres.»